Kamis, 19 November 2015

Trauma Sebagai Punca Kelemahan fungsi

Trauma Sebagai Punca Kelemahan fungsi

Trauma menyebabkan kelemahan fungsi ke bahagian badan yang terlibat, dan juga kepada badan secara keseluruhannya. Trauma mengelirukan sistem saraf: saraf otak tulang belakang, meninges dan saraf. Sistem saraf lupa apa yang 'normal', sehingga 'biasa' menjadi tidak normal dan tidak normal menjadi normal bagi orang yang mengalami trauma.

Trauma dalaman badan menyebabkan sakit yang paling dirujuk. Ini trauma biasanya melibatkan organ-organ, kelenjar, saraf, brachial dan plexuses suci lumbar, saraf tunjang, otak dan sistem vaskular arteri, urat dan vena dan arteri kapilari. Trauma dalaman adalah punca bagi kebanyakan sakit badan luar terutamanya di dalam otot dan / atau sendi.

Ia adalah penting untuk mengenal pasti kewujudan semua trauma masa lalu. Ini boleh dilakukan dengan mental mengimbas seluruh badan. Anda boleh bermula dari mana-mana tempat di dalam badan.

Atau anda boleh mengimbas trauma dengan memulakan di bahagian atas kepala. Semak setiap bahagian badan, mengimbas sebelah kiri, sebelah kanan, depan dan belakang. Imbasan kepala: kiri dan kanan, muka belakang tengkorak, pelbagai mata pada tengkorak dan kawasan muka. Imbasan batang tubuh: depan, belakang, sisi kiri, sebelah kanan, rusuk bahu sangkar, dan lain-lain mengimbas kaki yang lebih rendah: pinggang, pinggul, kaki kaki dan jari kaki.

Bergerak dari bahagian-bahagian yang lebih besar daripada badan untuk kawasan-kawasan yang lebih khusus di permukaan badan. Anda secara fizikal boleh menyentuh bidang trauma yang terjejas dan mendapat jawapan yang lemah dalam ujian otot, atau anda boleh mengimbas secara mental, tanpa menyentuh, untuk hasil yang lebih cepat.

Lahir Trauma

Trauma mungkin berlaku walaupun di dalam rahim. Dari pengalaman klinikal, saya rasa trauma janin lebih bertanggungjawab untuk kecacatan kelahiran daripada genetik. Trauma kelahiran berlaku kerana mana-mana proses kelahiran boleh menjadi trauma. Ia boleh disebabkan oleh kekurangan kesediaan ibu keupayaan perkembangan kanak-kanak.

Trauma boleh menyebabkan kesan ke kepala, saraf tunjang, batang otak atau tulang belakang yang semakin lemah. Kerosakan itu boleh menyebabkan kelengkungan normal tulang belakang mengakibatkan scoliosis idiopathic. Trauma zaman kanak-kanak boleh menambah lebih banyak ketidakseimbangan dan kelemahan yang boleh membuat keadaan yang sedia ada lebih teruk atau juga membawa kepada scoliosis.

Trauma pembedahan

Trauma pembedahan berlaku apabila prosedur pembedahan dilakukan pada badan, tidak kira betapa kecil ia mungkin kelihatan pada masa itu.

Trauma pergigian khusus melemahkan tengkorak. Menjaga mulut yang terbuka untuk tempoh satu prosedur pergigian boleh traumatize bahagian dalam mulut, gusi lidah dan otot muka, yang membawa kepada TMJ.

Kelemahan tisu parut

Trauma menyebabkan tisu parut; tisu parut menggantikan tisu normal, menyebabkan kelemahan di dalam badan. Tisu parut berkumpul kalsium lebih daripada tisu normal, yang membawa kepada kalsifikasi di negeri itu. Kalsifikasi tisu berparut, dalam masa, membawa kepada ossification tisu.

Ossification adalah lebih seperti batu dan lebih keras daripada kalsifikasi dan mesti diperbetulkan sebelum mencuba untuk membetulkan dilihat. Kedua-dua keadaan ini boleh diperbetulkan menggunakan Sistem limfa. Pastikan semua komponen ujian limfa yang kuat untuk memastikan keseluruhan sistem berfungsi dengan betul.

Selepas kedua-dua ossification dan kalsifikasi yang penuh bertenaga diperbetulkan, berparut tisu berserat perlu dibuang melalui proses Limfa menggunakan pembetulan sama.

Perekatan

Perekatan adalah serat yang rosak dan tisu yang belum lagi berkembang menjadi tisu parut. Perekatan kurang mantap berbanding tisu parut. Mereka juga boleh menjadi calcified atau ossified. Ossification jelas terlebih dahulu, kemudian kalsifikasi dan kemudian melekat itu sendiri melalui limfatik.

Mana-mana trauma melemahkan tenaga di kawasan yang terjejas badan anda. Dengan menyentuh kawasan itu, atau mempunyai orang yang mengalami trauma atau langkah merangsang kawasan itu, medan tenaga orang itu akan melemahkan. Kelemahan ini akan muncul dalam ujian otot dan ia akan muncul mental.

Ingat bahawa apa sahaja yang anda secara fizikal boleh dilakukan mental. Pemprosesan mental adalah lebih cepat dan lebih cekap daripada melakukannya secara fizikal.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar