Kamis, 19 November 2015

Apakah "Binaural Brainwave Entrainment" dan Bagaimana ia Boleh Bantu Saya Rasa Lebih Baik?

Apakah "Binaural Brainwave Entrainment" dan Bagaimana ia Boleh Bantu Saya Rasa Lebih Baik?

Jika anda ingin mengubah keadaan fikiran anda dalam masa kurang daripada 10 minit, semua yang anda perlukan adalah sepasang fon kepala! Tahukah anda hanya dengan bermain dua yang berbeza (bukan komen yang sama) nada mantap, satu di setiap telinga, anda boleh menukar irama gelombang otak anda sendiri? "Dan mengapa saya mahu berbuat demikian?" anda boleh meminta. Nah biar saya selesai;). Adakah anda tahu bahawa irama ilham tertentu, atau frekuensi, yang berkaitan dengan negeri-of-fikiran tertentu? Ahhh, sekarang saya dapat melihat percikan pemahaman mula berkelip di mata anda. YES! Bukankah lebih indah ... hampir ajaib ... jika kita boleh mengubah negeri-of-minda kita dalam masa kurang dari 10 minit dengan meletakkan fon kepala pada dan memilih mood yang? Mengapa, ia kedengaran hampir "Matrix" seperti. Selamat datang kepada realiti binaural ilham pemerangkapan! Saya tahu, istilah ini tidak betul-betul tersandung ringan lidah, tetapi ia telah dicipta oleh neuro-saintis yang menemuinya. Ia adalah cara yang mewah untuk mengatakan "menyegerakkan otak anda untuk mengalahkan."

Ia tidak akan berfungsi jika anda hanya paun pada tengkorak anda dengan genggaman tangan anda, atau mendengar muzik rap, walaupun. Rentak diperlukan untuk ini untuk kerja-kerja perlu ditubuhkan di antara telinga anda. Tinggal bersama saya untuk hanya yang agak panjang dan saya cuba untuk menerangkan. Jika terdapat satu nota muzik semakin berbunyi, dan kemudian seseorang mula bermain nota KEDUA yang hanya sedikit berbeza dalam lagu, anda akan mendengar satu bentuk berirama "memetik paduan" bunyi. Pemain gitar tahu ini "memetik paduan," mengalahkan bunyi dengan baik. Ia adalah salah satu cara yang mereka boleh tune tali gitar mereka. Anda memetik dua jiran pada masa yang sama, salah seorang daripada mereka ditekan ke bawah, katakan, fret ke-5. Jika mereka adalah "dalam lagu," mereka akan berbunyi perkembangan yang sama, dan nada mantap yang baik kedua-dua rentetan nada akan didengar. Walau bagaimanapun, jika tali terbuka sedikit daripada lagu (sedikit lebih tinggi atau lebih rendah dalam padang) dengan yang cemas, anda akan mendengar rentak. Walaupun dua nota hanya sedikit berbeza. Itulah bagaimana seorang pemain gitar yang tahu rentetan daripada lagu. Beliau kemudian perlahan-lahan menala satu daripada tali-tali sehingga berdegup mendapat lebih perlahan ... perlahan ... dan akhirnya hilang sepenuhnya, yang adalah apa yang berlaku apabila kedua-dua nota yang sama.

Perkara yang menarik tentang ini adalah bahawa rentak adalah jenis ilusi. Jika irama rentak ini adalah, katakan, 10 degupan per kedua, ia bukan kerana salah satu daripada nota mempunyai irama 10 degupan per kedua! Huh? Saya tahu! Freaky-Deaky bukan? Ia adalah gabungan kedua-dua nota yang menyebabkan otak kita untuk mengesan dan bukannya memetik paduan nada yang stabil. Jika anda pernah mengambil gelombang mekanik di sekolah, BAHAWA adalah apa yang kita bercakap tentang. Bunyi diperbuat daripada gelombang di udara. Dua gelombang yang sedikit berbeza di udara akan berlanggar dengan satu sama lain, main-main dengan kedua-dua gelombang, sehingga hasilnya adalah sesuatu yang sama sekali berbeza daripada gelombang memuat asal. Yang terhasil memetik paduan irama yang dikenali sebagai "berdegup binaural."

Jadi seperti yang saya katakan, bukan sahaja apa-apa irama akan bekerja untuk minda-mengubah (ooo YANG kedengaran menyeronokkan :)) mojo yang IS pemerangkapan ilham. Ia perlu datang dari berdegup binaural, yang otak anda akan terbaik "mendengar" jika kedua-dua nada diperlukan dimainkan dalam fon kepala, satu di setiap telinga.

Jadi di mana di dunia yang anda dapat nada seperti itu? Dengan baik, anda boleh membuat mereka sendiri pada komputer anda (terdapat beberapa laman web yang besar rakaman audio dan tutorial di luar sana untuk membantu anda bancuh audio anda sendiri). Tetapi ada juga pembekal kandungan di luar sana yang melakukan perkara seperti ini untuk hidup.

Berikut adalah beberapa jenis disesuaikan program, menggunakan rentak ilham, yang anda boleh dapati di luar sana:

-Tinnitus Relief

Memori -Improve

Pengurangan -Stress

-Power Nap

Siapa tahu anda boleh menggunakan audio ... hanya BUNYI ... untuk membuat anda berasa lebih baik dan meningkatkan hidup anda?

Tidak ada komentar:

Posting Komentar